Trainer aan het woord!

Met nog een beetje vorst aan de grond, spring ik dik ingepakt op de fiets richting Zuiderpark. De veldtest. We gaan beginnen. Het eerste This is Running traject in Den Haag gaat van start. Terwijl ik sta te wachten op de eerste lopers, veranderd mijn adem in wolkjes van de kou en om mij heen schitteren de ijskristallen op de grassprieten, evenals op het pad waar de lopers zo alles zullen geven. De zon schijnt, de eerste vroege vogels wandelen al door het park. Een top dag voor de veldtest.

De lopers zullen tijdens deze test tot het uiterste gaan. De veldtest lopen we buiten, waarbij de lopers mij volgen op de fiets terwijl ik heel nauwkeurig het tempo aangeef. Ik versnel geleidelijk het tempo en aan de lopers de taak bij te blijven. Net zo lang totdat dit echt niet meer gaat. Tot het uiterste dus.

“De eerste interactie en dan gelijk tot het uiterste. Dat is de veldtest. De ultieme kennismaking tussen loper, trainer en de persoonlijke hartslag.”

Ieder This is Running traject trappen we af met een veldtest. Het officiële startschot van een 100-daags hardloopschema waarbij we op hartslag trainen. Deze veldtest is dan ook bedoeld om voor iedere loper zijn of haar individuele hartslag en omslagpunt te berekenen. Op basis van de uitkomst gaan de lopers met het schema aan de slag.
De veldtest op deze frisse maar prachtige winterse ochtend is wel heel speciaal. Niet alleen het startschot voor het 100-daagse schema, maar ook het startschot voor This is Running Den Haag. Voorheen alleen in Rotterdam, maar nu ook aanwezig in de mooie stad achter de duinen.

Er staan vijf energieke en enthousiaste lopers aan de start van het Haagse traject, en gezien de corona maatregelingen een perfect formaat. Deze vijf lopers zullen samen iedere dinsdag met veel voldoening afzien tijdens de interval trainingen en elkaar zullen motiveren gedurende alle andere loopjes van het traject. Zij gaan 100 dagen toewerken naar hun persoonlijke doel. Een gevarieerd programma met intervaltrainingen, actief herstel onder de noemer ‘vogeltjes kijken’, en opbouwende afstanden op hartslag, maar nooit verder dan 14km. Af en toe een speciale interval training op uitdagende locatie, of een 10km voluit. Met zo’n gevarieerd programma vliegen de dagen voorbij en sta je voor je het weet aan de start van jouw individuele einddoel. Klaar om een ieder te verbazen, persoonlijke records te verbreken, maar bovenal te genieten van je fitheid, de loop zelf en het welverdiende biertje bij de finish.

Dat alles staat de Haagse lopers te wachten, maar daar zullen ze gedurende het traject achter komen. Op dit moment komen ze nog op het gemakje aangelopen in de kou, vol motivatie en een goede energie. Toch is de gezonde spanning is toch ook wel van de gezichten te lezen. De eerste stap in het traject, nog onwetend wat er staat te gebeuren, tijdens de veldtest of de 100 dagen die nog zullen volgen. This is Running Den Haag, we maken er wat moois van!

Leonne | Trainer This is Running Den Haag

Ook bij This is Running lopen? Meld je aan voor één van onze trajecten in Rotterdam of Den Haag.