Meet Nicolle!

Naam: Nicolle van den Boom
Leeftijd: 39
Marathons: Rotterdam 2019
Volgend doel: De Mooiste op 24 oktober 2021

1: Waarom de marathon?
Nicolle: ‘Als kind was ik altijd heel sportief, helaas is dat rond de pubertijd minder geworden door ziekte. Toen ik weer herstelde en gedurende de jaren het sporten weer steeds meer kon uitbouwen, is de Marathon hét ultieme doel geworden. Als ik die marathon kon lopen, was ik voor mijn gevoel pas écht weer fit. In 2019 kon ik dit doel afvinken. Maar die marathon bleek zo’n mooie ervaring dat het smaakt naar meer. Hopelijk mag ik dus in oktober weer opnieuw op die Coolsingel finishen, met de handen in de lucht.’

2: Waarom train je op hartslag?
Nicolle: ‘Trainen op hartslag betekent voor mij verantwoord trainen. Je bent bewust bezig met je lichaam. Je leert te trainen op een hartslag die je een marathon lang vol kan houden, je raakt gewend aan die hartslag en maakt hem je eigen. Tijdens de Marathon merk je dan ook dat, hoe wel de zenuwen etc écht heel wat doen met je lichaam, je niet over je grenzen gaat.’

3: Waarom trainen met korte duurlopen?
Nicolle: ‘Ik vind de korte duurlopen heerlijk! Zelf ben ik niet een onwijs snelle loper en als ik 30 km moet gaan trainen ben ik een hele dag van mijn weekend kwijt. Daarnaast heeft dat zo veel effect op je lichaam dat je de rest van de week nog moe bent omdat je lichaam moet bijkomen. Maximaal 14km geeft juist energie en je gaat nooit over je grens heen. Daardoor blijf je fit op de dag en de week daarna, maar eigenlijk tijdens het gehele traject. Je houd dus meer energie over voor andere leuke dingen!’

4: Waarom bij This is Running?
Nicolle: ‘Ik kwam in contact met This is Running via een oud collage. Toen ik de trainer belde, was ik nog een beetje onzeker over mezelf of ik het wel zou kunnen. Het enthousiasme van de trainer stak me aan en ik heb de sprong gewaagd. Voor mij écht een van de beste beslissingen die ik voor mezelf heb gemaakt de afgelopen jaren. Niet alleen omdat het traject bij mij past vanwege de korte duurlopen van maximaal 14k, maar ook vanwege de intensieve intervaltrainingen die echt hard werken zijn. Daarnaast heb ik heel veel leuke mensen leren kennen met dezelfde hobby/passie als ik. Er is heel veel waardering voor elkaar. Het draait bij ons niet alleen om die marathon uitlopen, wat natuurlijk het ultieme doel is, maar juist de weg er naar toe is super belangrijk. Na een wedstrijd een borrel drinken samen, via een groepsapp elkaar motiveren, af en toe bijzondere trainingen op inspirerende en mooie locaties, dat is This is Running.’

5: Waarom zouden andere hardlopers mee moeten doen met het 14K IS MY WAY traject van This is Running?
Nicolle: ‘Als jij ook als ultieme doel hebt om eens die marathon te lopen, maar dat op een verantwoorde manier, met goede begeleiding en samen met een leuke club mensen te doen, dan ben je bij This is Running aan het goede adres. De manier van trainen, de motivatie uit de groep, de energie die dit traject geeft, zorgt er allemaal voor dat jij die marathon afvinkt. Verwonder jezelf!’