Wat vonden zij?

This is Running heeft al veel lopers met het 14 km schema van Sportrusten begeleid. Wij doen er alles aan om elke loper zo goed mogelijk klaar te stomen. Dat doen we door onze trainingen zo aan te bieden dat iedereen hieraan kan deelnemen. Ongeacht welk tempo je ook loopt. Of je nou voor een PR gaat of wilt genieten van je eerste marathon: met ons bereid je je optimaal voor op en blijf je ver weg van blessures. Lees hieronder wat andere lopers van het 14 km schema en het marathontraject vonden! 

“Twee jaar geleden kennis gemaakt met de marathongroep van This is Running. Een super enthousiaste loopgroep met de focus op Sportrusten. Na veel positieve verhalen was ik zelf ook nieuwsgierig geworden naar lopen op hartslag en trainingen van maximaal 14 km. En ik moet bekennen dat alle verhalen kloppen. Dit trainingsschema heeft ervoor gezorgd dat ik super fit aan de start van de Rotterdamse marathon stond en deze in een mooi PR heb uitgelopen. Super trots en blij mee en dit smaakt zeker naar meer”.

Erik van Wageningen
Deelnemer marathon Rotterdam 2018 en Eindhoven 2018

“Het Sportrusten schema heeft mij geleerd hoe mijn motor in elkaar zit. Vooral ook hoe ik uit die motor het meeste vermogen haal. In Augustus 2017 kennis gemaakt met de veldtest van Michel. Op basis van die resultaten ben ik vervolgens het bijbehorende schema voor een halve marathon op gaan pakken. Door de combinatie van trainingen en rusten, maar met name ook de variatie in de trainingen, ben ik stapje voor stapje vooruit gegaan. Juist het weten wat mijn hartslag is, gaf mij vertrouwen voor en tijdens een wedstrijd. Niet meer de stress ‘start ik te snel of juist te langzaam’, gewoon lopen op je motor. Het schema voor de halve marathon resulteerde in een verbetering van mijn pr met 10 minuten.

Wil je weten of het je helpt om je prestaties te verbeteren door goed om te gaan met het vermogen dat je uit je motor kunt halen? Doe dan zeker een serie trainingen met This is Running mee.

John Kaijen

Deelnemer Marathon Eindhoven 2018

“Een tijdje terug heb ik me ingeschreven voor de marathon van Amsterdam. Dat wordt mijn 3e marathon in twee jaar tijd. Verslaafd? Nee! Ik sport graag maar ben geen echte hardloper. En dan toch al 2 marathons gerend? Ja dankzij het 14 km schema! Een schema waarbij je bewust kilometers maakt. Veel minder renuren maar gerichte kilometers. Je wordt steeds sneller per km en zonder één blessure of overbelasting kun je met relatief gemak de magische finish van de marathon halen. Dankzij het 14 km schema mag ik mezelf ineens een marathonloper noemen.! Ben ik verslaafd aan hardlopen? Nog steeds niet. Maar met het 14 km schema wordt het wel heel erg aantrekkelijk gemaakt.”

Charlie Burm Ferraz
Deelnemer marathon Rotterdam 2017, 2018 en 2019
Amsterdam 2018

“Het hardlopen met zowel het 14km marathonschema als de loopgroep van This is Running zijn beide heel positief. Ik heb een geweldige tijd gehad om op deze manier voor de Rotterdam 2018 marathon te trainen en kreeg er erg veel energie van! Toen Michel mij voor het eerst vertelde over het schema vond ik het toch wel even anders, misschien zelfs gek klinken. Na tweemaal een marathon te hebben gelopen op de traditionele manier was ik wel benieuwd naar een alternatief.”

“Ik ben met de marathongroep van This is Running gestart en kwam in een warm bad terecht. Het 14km schema wende snel en het was super om op deze manier voor te bereiden op de marathon. Vooral het optimale gebruik van je hartslag, de varierende trainingen, gezellige medelopers en persoonlijke begeleiding bevielen mij. Ook werden er veel ervaringen en tips gedeeld met betrekking tot herstel, wat goed van pas kwam. Het was daarnaast leuk om iedere week de zwaarste training van het weekschema samen met medelopers te doen. Dat creëert een bijzondere band. Ik ben van plan om mijn volgende marathon met zowel het 14km schema als de marathongroep van This is Running te doen. En ik raad Michel en This is Running dan ook zeker aan.”

Simone Langejan

Deelnemer Marathon Rotterdam 2018

“Wat ik zo mooi vind aan de marathongroep van ‘This is Running’: de gezelligheid en dat er altijd een goede sfeer is in de groep. Er staat een trainer voor de groep die altijd enthousiast is en die een enorme drive heeft. Hij zorgt ervoor dat je tijdens de trainingen tot het uiterste gaat. Zo dat je toch net dat laatste beetje geeft, terwijl je eigenlijk niet meer kan. Je komt echt met een voldaan gevoel thuis. En wetende dat je door die snelle intervaltraining weer iets sneller bent geworden. Het lopen van een marathon gaat mij dan ook steeds makkelijker af. Op naar de volgende marathon!

 Walter de Bruijn
Deelnemer marathon Rotterdam 2017, 2018 en 2019
Enschede 2018
Eindhoven 2018

Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan!