Selecteer een onderwerp

This is Stef

Foto Stefan
Naam: Stefan Brouwers
Leeftijd: 35 jaar
Woonplaats: Capelle a/d IJssel
Neemt deel aan: de marathongroep
Doel: Marathon Rotterdam (9 april 2017)

This is Stef

Dit is Stef, 35 jaar en binnenkort vader van zijn eerste dochter. Sinds januari dit jaar doet hij mee met de marathongroep van This is Running. Zijn doel: de marathon lopen in 3:30 uur. En dat met een schema waarbij hij maar tot maximaal 14 km per training afwerkt.

‘Ongeveer tien jaar geleden heb ik al eens getraind voor de marathon’, vertelt hij. ‘Maar er ging veel tijd in andere dingen zitten zoals windsurfen, snowboarden, stappen en mijn werk. Daarnaast was ik veel te vinden in de sportschool. Toen ik vorig jaar november bij een krachttraining een schouderblessure opliep, ben ik weer gaan hardlopen. Dat was voor mij het moment om de dumbles even te laten staan en weer lekker mijn hardloopschoenen aan te trekken’.

Na een aantal weken weer kreeg hij via via te horen van de marathongroep van This is Running. ‘Ik heb me gek laten maken om mee te doen aan de trainingen’, zegt hij lachend. ‘Maar ik heb er geen moment spijt van. Elke dinsdagavond gaan we helemaal tot het gaatje. Iedereen is onwijs fanatiek en gemotiveerd. Wat zo mooi is aan deze groep: we werken met elkaar naar hetzelfde doel toe. Hoe vaak je de marathon hebt gelopen of hoe snel je loopt maakt niet uit; iedereen is part of the group!’

"Wat zo mooi is aan deze groep: we werken met elkaar naar hetzelfde doel toe"

Van nature is Stef een oldskool loper en was hij sceptisch over het nieuwe revolutionaire hardloopschema, waarbij je hartslag leidend is en niet de duur of de omvang van je loop. ‘Ik train met dit schema nooit meer dan 14 kilometer per training. Het is best een gek idee dat je tijdens de marathon drie keer deze afstand moet afleggen. Maar eerlijk is eerlijk: de training is nu over de helft en ik zie grote progressie.’ Na een weekje wintersport met zijn maatje Zsoltje Petri (ook lopend bij de marathongroep) is hij weer in volle training. ‘Tja, die wintersport heeft er aardig ingehakt, maar ik ben weer op de goede weg. Nog een klein maandje en dan gaan we. De spanning begint al aardig te komen.’

Wat hij als eerste doet als hij op 9 april helemaal verrot over de finish komt? ‘Nou, wat denk je van mijn vriendin een heerlijke zweetkus geven? En daarna een lekker welverdiend biertje drinken met de rest van de This is Running crew!’