Selecteer een onderwerp

This is Marloes

Foto Marloes
Naam: Marloes Mulder
Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Capelle aan den IJssel
Deelgenomen aan:
Beginnerscursus hardlopen (oktober 2016)
Behaalde prestatie(s):
5 km uitgelopen
Volgend trainingsdoel:
5 km binnen 30 min

This is Marloes

Marloes is 27 jaar oud en werkt als juf op een basisschool in Rotterdam. Ze komt oorspronkelijk uit Krimpen aan den IJssel, maar woont sinds drie jaar in Capelle aan den IJssel. In oktober vorig jaar is Marloes gestart met de beginnerscursus hardlopen bij This is Running.

‘Vorig jaar april liep ik nog de kwartmarathon van Rotterdam,’ vertelt ze. ‘Daarna heb ik het een beetje laten versloffen en is het me niet meer gelukt om het zelf op te pakken. Ik miste een stok achter de deur en een goede opbouw in de training. Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een loopgroep in de buurt.’

Via FaceBook werd Marloes attent gemaakt op de beginnerscursus hardlopen van This is Running, waar ze in oktober 2016 mee gestart is. Iedere dinsdagavond traint ze met een groep dames variërend in de leeftijd 25 tot en met 55. ‘Het is een enorm gezellige groep waarin iedereen zichzelf kan zijn. De trainingen worden op een leuke manier verzorgd door een gedreven trainer. Hij heeft oog voor het individu en is positief ingesteld.’

Afgelopen zondag (22 januari 2017) stond de 5 kilometer gepland in Zoetermeer. Een mooie afsluiting van de twaalf weken durende cursus. ‘Ik vond het best spannend om na bijna een jaar weer mee te doen aan een loop. Maar het is me gelukt om de hele afstand uit te lopen. En trots dat ben ik zeker!’

"Wat zou het tof zijn als ik de 5 kilometer kan lopen binnen het half uur"

Na de cursus sluit Marloes aan bij de gevorderdengroep van This is Running. Haar doel: een snellere 5 kilometer lopen. ‘Wat zou het tof zijn als ik de 5 kilometer kan lopen binnen het half uur.’

Waarom iemand mee moet doen met één van de loopgroepen van This is Running? Marloes: ‘Meedoen met This is Running staat voor plezier, gezelligheid, werken aan je conditie en je zelfvertrouwen vergroten. Naar mijn idee allemaal redenen om het hardlopen op te pakken of te beginnen aan een nieuwe uitdaging.’